first_imgArchitects: NU architectuuratelier Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/958811/bagattenstraat-house-nu-architectuuratelier Clipboard Bagattenstraat House / NU architectuuratelierSave this projectSaveBagattenstraat House / NU architectuuratelier “COPY” Photographs “COPY” Save this picture!© Stijn Bollaert+ 27Curated by Paula Pintos Share Houses Bagattenstraat House / NU architectuuratelier CopyHouses•Ghent, Belgium Photographs:  Stijn BollaertDesign:Freek Dendooven, Marie BemelmansStability Engineer:Jan HosteTechniques:HP EngineersGarden:Atelier Arne DeruyterFloors:Hofman PolijstwerkenConstruction:MortiPainting:Yvan MartensMetal:DVD-MetaalCarpenter:Nick Van den BulckeFurniture:Meubelmakerij VerdonckPlastering:In ‘t WitSanitary:Lieven DeneckereElectricity:Karl TaelmanCity:GhentCountry:BelgiumMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Stijn BollaertRecommended ProductsGlassSolarluxGlass Canopy – SDL AcubisEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWindowsSky-FrameRetractable Insect Screen – Sky-Frame FlyText description provided by the architects. This house, located in the city of Ghent, was developed in order to provide a generous and spacious family home on a very narrow plot.Save this picture!© Stijn BollaertThe various residential functions are stacked in split levels around a central staircase. This strengthens the relationship between the various compact residential functions and creates a unique spatiality, turning the house into a collection of linked spaces.Save this picture!© Stijn BollaertSave this picture!SectionSave this picture!© Stijn BollaertThe layout of the house was completely reversed by placing the living areas upstairs and the sleeping areas below. Compensating for the limited surface area of the house is the beautiful city view. On the ground floor, facing the street is a multi-purpose reception room that is connected to an inner courtyard. Behind this courtyard is an office/studio space which is situated across two levels.Save this picture!© Stijn BollaertSave this picture!© Stijn BollaertThis ground-level configuration ensures that the connection to the street is kept alive despite the fact that the house is organised upside down. There is one window in the sidewall in the kitchen. This window welcomes in the midday sun and ensures a view of the adjacent city archive building. In addition to the central staircase, there is a lift in the facade area. The house has a simple structure, that is readable in the interior finish. The facade finish comprises stainless steel corrugated sheets and a concrete plinth with a similar wavy surface.Save this picture!© Stijn BollaertProject gallerySee allShow lessPaul Clemence Releases New Images Highlighting SHoP’s 111 West 57th in ProgressArchitecture NewsUrban Agency Reimagines Irish Terraced Homes in DublinArchitecture News Share CopyAbout this officeNU architectuuratelierOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesGhentOn FacebookBelgiumPublished on March 19, 2021Cite: “Bagattenstraat House / NU architectuuratelier” 19 Mar 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Belgium ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/958811/bagattenstraat-house-nu-architectuuratelier Clipboard Projects Year:  2019 Area:  354 m² Year Completion year of this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *