first_img The Netherlands CopyAbout this officeStudio NautaOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsLandscape ArchitectureResidential ArchitectureHousesOudegaThe NetherlandsPublished on February 02, 2021Cite: “House at the Lake / Studio Nauta” 02 Feb 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs “COPY” CopyLandscape Architecture, Houses•Oudega, The Netherlands Year:  “COPY” Architects: Studio Nauta Area Area of this architecture project Save this picture!© Frank van der Salm+ 13Curated by María Francisca González Share ArchDaily Project gallerySee allShow lessLos Chocolates Community Development Center / Taller de Arquitectura Mauricio Rocha …Selected ProjectsLast Week to Vote for the ArchDaily Building of the Year Awards FinalistsArchitecture News Share Landscape Architecturecenter_img Photographs:  Frank van der Salm Manufacturers Brands with products used in this architecture project Manufacturers: RHEINZINK, Modular Lighting Instruments, KLH, Robert McNeel & Associates Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Area:  250 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/956141/house-at-the-lake-studio-nauta Clipboard Products used in this ProjectMetal PanelsRHEINZINKAngled Standing Seam ProgramCollaborator:Looy DrieserCollaborating Architect:Studio EmblaCity:OudegaCountry:The NetherlandsMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Frank van der SalmText description provided by the architects. The House on the Lake, while very aware of the rapid and multifaceted changes in contemporary life, argues for an architecture where fire is once again at the very center of our most intimate living environment. The Lake House is then at its most fundamental, a place that connects people spatially and socially through the craft of preparing and cooking food in the ritual of communal eating. Save this picture!© Frank van der SalmSave this picture!© Frank van der SalmSituated in the flat Frisian landscape the house at first appears as a pair of interconnected cabins. While substantial in program, the house sits modestly in the landscape. The low and fragmented volumes that compose the house allows nature to envelope the site and as time passes, slowly stitches it into its surrounding environment. As a whole, the House offers multiple generations of family, friends and guests spaces of rest and relaxation, while at the same time suggests a place of refuge and individual contemplation. Save this picture!© Frank van der SalmSave this picture!PlanSave this picture!© Frank van der SalmWith the house divided into two parts and each individual volume turned away from each other, rich relationships arise between the interior rooms and the land beyond. Visual connections with the lake, a village, a far off windmill and a church tower create focal points to navigate the surrounding farmscape. Numerous spaces inside and out are created offering places of shade and shelter from the wind and rain.Save this picture!© Frank van der SalmThe two volumes permit several groups of visitors to stay ‘apart, but together’ with the cooking facilities forming a link between each space. A long and low block dominates the space with a fire at each end. Framing a wide panoramic view over the lake, this fiery kitchen block literally connects the two volumes and forms the heart and hearth of the house. Again, the hearth is not just the practical and functional centre of the house, but it’s cultic and social centre. ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/956141/house-at-the-lake-studio-nauta Clipboard House at the Lake / Studio NautaSave this projectSaveHouse at the Lake / Studio Nauta 2018 House at the Lake / Studio Nauta Projectslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *