first_img Year:  Lake House / Solo ArquitetosSave this projectSaveLake House / Solo Arquitetos ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/915580/lake-house-solo-arquitetos Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/915580/lake-house-solo-arquitetos Clipboard Lake House / Solo Arquitetos Photographs Photographs:  Eduardo Macarios Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Area:  250 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Architects: Küster Brizola Arquitetos Area Area of this architecture projectcenter_img Save this picture!© Eduardo Macarios+ 32Curated by Matheus Pereira Share Projects 2017 CopyAbout this officeKüster Brizola ArquitetosOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBrazilPublished on April 23, 2019Cite: “Lake House / Solo Arquitetos” [Casa do Lago / Küster Brizola Arquitetos] 23 Apr 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Brazil Houses CopyHouses•Brazil ArchDaily Manufacturers: Hangar 43, Valentin MóveisArchitect In Charge:Arthur BrizolaProject Team:Franco Luiz Faust, Gabriel Zem Schneider, João Gabriel Küster Cordeiro, Lucas Aguillera e Shinyashiki, Thiago AugustusColaborators:Victor Duarte Vilela, Edison MasseiFurniture:Hangar 43Builder:Everson Divino de OliveiraCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Eduardo MacariosRecommended ProductsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWoodLunawoodThermowood FacadesWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformText description provided by the architects. This house, located in Alvorada do Sul, in a site right next to the Paranapanema River was an amazing opportunity to explore the relation between built and natural environment. The design seeks to adapt to the geography, the lengthy shape of the site and to appreciate the beautiful view over the wetlands of the river, quite wooded in the section.Save this picture!© Eduardo MacariosSave this picture!PlanSave this picture!© Eduardo MacariosBeing so, the design takes party of the topography to assume a role of a belvedere for this holiday house. The volume is then divided in two retangular blocks – private and social. The volumes are slightly miss-aligned, to create movement and independence. The first, is closer to the entrance of the site, providing quick access and privacy for three bedrooms. The highlight is the main suite, which overview the property and the river, framed by the opening in front of the bed – a deserved private belvedere for the owners.Save this picture!© Eduardo MacariosThe later, goes deeper on the site, reaching the pool and the generous back garden, connecting inside and outside through an elevated wooden deck. This block works as a pavilion, hosting living, dinning and kitchen. The open plan, allows not only a dynamic use of these spaces, but also an unblocked view to the river from anywhere inside.Save this picture!© Eduardo MacariosFinally, the main aspect of this house is its materiality. The private volume was finished using stones extracted from the site before construction, adding a beautiful layer of the red colours from the region to the project. Moreover, the social volume has a particular history: it was built using bricks from an old factory owned by the family, which were disassembled carefully to build their new holiday house. This process is known as upcycling, which consists in the reuse of a discarded material without the necessity of any transformation.Save this picture!© Eduardo MacariosProject gallerySee allShow lessNew York City’s Mayor is Planning to Ban New Glass SkyscrapersArchitecture NewsSteven Holl Designs DNA-Inspired Science Headquarters in ShenzhenArchitecture News Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *