first_imgArchDaily Projects KyungHwan Chun Butterfly Roof House / thescape Save this picture!© JiHyun Choi+ 32Curated by Clara Ott Share Photographs Lead Architect: “COPY” Houses Photographs:  JiHyun Choi Manufacturers Brands with products used in this architecture project South Korea Site Area:285.60 m2Total Floor Area:153.30 m2City:Wonju-siCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© JiHyun ChoiText description provided by the architects. The site is located on the edge of the village, facing small mountains. Compared with nearby sites with the same shape and area, the project site had an irregular shape and relatively big area. Considering that unique site conditions, the architect had to think over several site plan options with the view of the whole village. The client suggested a square plan because he liked the simple form and also because it can be a good way of reducing construction costs. The architect agreed it would be a simple but powerful declaration in a new town, to put a simple volume on the edge of the village.Save this picture!© JiHyun ChoiSave this picture!First Floor PlanSave this picture!© JiHyun ChoiThe butterfly roof is a result of deliberation to satisfy two design conditions: to make a pitched roof following planning guidelines and to make a flat roof matching the square plan. An image was pulled out from a study model; a several-folded roof made of paper on top of a solid cube. To build it, a hybrid structure system of concrete and steel was adopted.Save this picture!© JiHyun ChoiThanks to the structure system, four sharp crevices between the roof and the wall were created, and then became clerestories. The ceiling was treated with a pure white surface with no additional elements, such as lights and sensors. The glass floor came from the desire of the client, who wanted to have openness and space efficiency at the same time. It plays a role in connecting light and indicates whenever someone is being around.Save this picture!© JiHyun ChoiThe butterfly roof, clerestories, and the glass floor create a unique space that can’t be found anywhere else. Despite the seemingly enclosed impression, the atmosphere in the house dramatically changes, delicately responding to changes in the weather and time outside. The sunshine that enters deep into the house penetrates the space, crashes, and crumbles, creating an unexpected effect and unique atmosphere. The flow of sunshine from the second floor to the first floor through the glass floor is reversed by the artificial light flow rising from the first floor to the second floor at night. The clerestories, which were the entrances to accept the sunshine during the day, become the outlets for nighly light emission.Save this picture!© JiHyun ChoiThe idea of a new life has led to deliberation about the meaning of each basic building element, such as walls, pillars, floors, staircases, roofs, and light. As for the designing new house, KyungHwan Chun hopes this house to inspire dreams, rather than to be simple. CopyAbout this officethescapeOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationWonju-siSouth KoreaPublished on February 08, 2019Cite: “Butterfly Roof House / thescape” 07 Feb 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsCabinetsFlorenseCabinet – FloAirWood Boards / HPL PanelsBruagStair Railing – CELLON®LightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenBathroom AccessoriesBradley Corporation USAHigh Speed Hand Dryers – Aerix+BoardsForestOneLaminate – EGGER laminatesAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Metal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelWall / Ceiling LightsA-LightAccolade Wall Light at River Dental OfficeBricksStröherClinker Brick Slips – StiltreuMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamcenter_img Butterfly Roof House / thescapeSave this projectSaveButterfly Roof House / thescape CopyHouses, Renovation•Wonju-si, South Korea “COPY” Manufacturers: DuraVent, Flos, Grohe, G&G windows, Woorim Furniture Area:  85 m² Year Completion year of this architecture project Architects: thescape Area Area of this architecture project Year:  Project gallerySee allShow lessNatural breeze & lighting symphony / MW archstudioSelected ProjectsArbor house in Tsurugashima / Yoshichika TakagiSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/910005/butterfly-roof-house-thescape Clipboard 2018 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/910005/butterfly-roof-house-thescape Clipboardlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *