first_img Photographs Houses 2014 CopyAbout this officeCasey Brown ArchitectsOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSydneyAustraliaPublished on March 18, 2016Cite: “Jodie’s House / Casey Brown Architects” 18 Mar 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassGlassMitrexSolar GreenhouseLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsFaucetsDornbrachtKitchen Fittings – EnoWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXPleated ShadesEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWoodBlumer LehmannCNC Production for Wood ProjectsMaterials / Construction SystemsCaneplex DesignPoles – Tonkin BambooFibre Cement / ConcreteTegralFibre Cement Slate Roofing – Thrutone Endurance SmoothMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Jodie’s House / Casey Brown Architects ArchDaily Save this picture!© Stuart Scott+ 25 Share Builder: Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/783917/jodies-house-casey-brown-architects Clipboard Jodie’s House / Casey Brown ArchitectsSave this projectSaveJodie’s House / Casey Brown Architects “COPY” CopyHouses•Sydney, Australia Photographs:  Stuart Scott, Greg Haremza ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/783917/jodies-house-casey-brown-architects Clipboard Engineers:Murtagh Bond, Ken MurtaghLandscape:Jane ColemanDesign Architect:Robert Brown
Project Architect:Tom MonahanCity:SydneyCountry:AustraliaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Greg HaremzaRecommended ProductsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusText description provided by the architects. Jodie’s House on Sydney Harbour is situated on a dramatic steeply sloping site with north-easterly views over the beach and the water beyond. The topography resulted in the building being articulated as a series of pavilions. Intricately linked they cascade from the top of the site towards the shore. Connections between these levels are both complex and subtle, giving both a sense of journey and discovery as you move throughout the house.Save this picture!© Greg HaremzaThe topography of the site also inspired the materiality of the house itself, with cutaways revealing walls of hewn sandstone, contrasting with near-white off-form concrete. Additional contrast and warmth is introduced through the recycled spotted gum ceilings and flooring and reddish brown tones of the copper roofing, which in time will mature to a rich blue-green.Save this picture!Plan 2As you look down from the upper pavilions towards the beach the roofscape of the lower pavillions becomes a part of the view. These surfaces have been treated as a sculpture, the delicate copper has been twisted into upturned planes acting as roof lights and clerestory windows to the lower levels. With this continuous band of higher level windows the home’s light and ventilation needs are well provided for, while not compromising visual privacy from the adjacent neighbours.Save this picture!© Stuart ScottOn the street, the house is both modest and generous. Entry is via an elevated bridge that opens onto a north facing viewing platform which presents the beach and bushland beyond. A winding generously-proportioned stair descends to the principal living and gathering area of the house. The family living spaces are focused around both a north facing deck and a protected southern courtyard. The deck and courtyard provide light, ventilation and views through the interior spaces and foster seamless transitions from inside to out.Save this picture!© Stuart ScottThe master bedroom suite is accessible only via a hidden stair from the private study area. Secreted away on the uppermost level, it offers a sense of escape and retreat. On the lowest level, three bedrooms provide ample space for the couple’s triplet children, as well as a media room and children’s study area, which opens onto the back garden.Save this picture!© Greg HaremzaThese interconnected pavilions give privacy to the large family. While the open kitchen, dining and living area provide a large gathering space that serves as a focal point for the family to come together. The stepped and staggered design is articulated as a series of courtyard voids, allowing for light and views to penetrate into every space, as well as provide protected spaces from the hot north-easterly summer winds.Save this picture!© Stuart ScottThe house was designed for a large family, and has achieved a character that is calm and refined, with robust and beautiful natural materials that give a timeless quality.Save this picture!© Greg HaremzaProject gallerySee allShow lessTerrace House Renovation / O2 Design AtelierSelected ProjectsFinalists Announced for 2014/2015 MCHAP.emerge AwardsArchitecture News Share Architects: Casey Brown Architects Year Completion year of this architecture project Year:  Girdler Constructions, Trent Girdler “COPY” Australialast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *