first_imgArchitects: ANA architecten Year Completion year of this architecture project Woodlofts Buiksloterham / ANA architecten Apartments “COPY” Contractor: Bouwbedrijf van Engen The Netherlands ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/783615/woodlofts-buiksloterham Clipboard “COPY” CopyAbout this officeANA architectenOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsAmsterdamThe NetherlandsPublished on March 14, 2016Cite: “Woodlofts Buiksloterham / ANA architecten” 14 Mar 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassGlassMitrexSolar GreenhouseLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsFaucetsDornbrachtKitchen Fittings – EnoWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXPleated ShadesEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWoodBlumer LehmannCNC Production for Wood ProjectsMaterials / Construction SystemsCaneplex DesignPoles – Tonkin BambooFibre Cement / ConcreteTegralFibre Cement Slate Roofing – Thrutone Endurance SmoothMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Woodlofts Buiksloterham / ANA architectenSave this projectSaveWoodlofts Buiksloterham / ANA architecten Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/783615/woodlofts-buiksloterham Clipboard CopyApartments•Amsterdam, The Netherlands 2015 Save this picture!© Luuk Kramer+ 22 Share Photographs:  Luuk Kramer Client:Huiz&Team:Marcel van der Lubbe, Jannie Vinke, Lynn Ewalts, Joeri van Wijk, Kristina KupstaiteCity:AmsterdamCountry:The NetherlandsMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Luuk KramerRecommended ProductsWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40DoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreText description provided by the architects. Commissioned by Huis&, ANA designed a series of four dwellings with workspaces. The environment will transform from an industrial are into a combined living and working area in the next years and possesses no prototypical living qualities yet. Therefore focus was put particularly on internal qualities.Save this picture!© Luuk KramerSpatialityThe design uses the spacious building envelope by giving the dwellings large voids. The voids connect levels with one another, and create a great internal quality of space and light. Save this picture!PlanSave this picture!© Luuk KramerSave this picture!PlanOutdoor spaces The dwellings have South facing front gardens adjacent to the street. These garden are used for parking as well. Therefore, all dwellings are supplied with one or more terraces on any of the higher floors. These terraces are perceived as outdoor rooms. Save this picture!© Luuk KramerDiversity and coherence Every house in the Bosrankstraat is different. Within a repeating measuring system, four different dwelling types are created that vary in the way living and working are related. At the same time there is a clear emphasis on coherence in form and material. This way the Woodlofts show that fulfilling individual needs can be more than the sum of its parts.Save this picture!© Luuk KramerSustainable The Woodlofts are built completely out of wood. The laminated wooden beams are openly shown. The dwellings are not connected to the city’s heating system but heat is supplied by an individual heat pump for each dwelling. Furthermore, heat recovery systems and floor heating are applied and window shutters are integrated in the design. Lastly, solar panels and a solar collector are placed on top of the roof.Save this picture!DiagramThe project is characterised by efficiency as well. The design was made in only three weeks. The wooden construction was prefabricated and assembled on site in a few days. The entire process from first sketch to completion took only nine months.Project gallerySee allShow lessAquatic Centre “Aquamotion” Courchevel / Auer WeberSelected ProjectsCanberra Hotel / Bates SmartSelected ProjectsProject locationAddress:Bosrankstraat, 1032 Amsterdam, The NetherlandsLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Year:  Photographs ArchDailylast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *