first_imgArchDaily CopyHouses, Refurbishment•Kyoto, Japan 2013 Area:  53 m² Area:  53 m² Year Completion year of this architecture project Year:  House in Shichiku / Shimpei Oda Architect’s OfficeSave this projectSaveHouse in Shichiku / Shimpei Oda Architect’s Office CopyAbout this officeShimpei Oda Architect’s OfficeOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentKyotoHousesRefurbishmentJapanPublished on February 15, 2014Cite: “House in Shichiku / Shimpei Oda Architect’s Office” 15 Feb 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Fine WoodPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesCultural / SportsPENT FitnessFitness Equipment – BANKA™ Weight BenchSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMMetal PanelsTrimoQbiss One in OfficesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for FurnitureCurtain WallsMetawellFacades – Aluminum Curtain WallsHeatingFocusFireplaces – PaxfocusPatios / TerracesGlas MarteGlass Pavilion – GM Pavillon360More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Shinkenchiku ShaSave this picture!© shinkenchiku-shaRecommended ProductsDoorsJansenDoors – Folding and SlidingDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineText description provided by the architects. This was the renovation of a house which was built in the 1920’s and the hose was surrounded by old rows of houses. The house with a frontage of 4.1meters and depth of 12.8 meters was like so-called ‘sleeping places of an eel’. Because next building was way too close, inside of the house was so dark even though in the daytime. The house had been illogically renovated at several times before so that important pillars and walls were missed. Save this picture!© shinkenchiku-shaA resident hoped to live with furniture and paintings. A studio, sanitary, and home office were inserted as volumes of the structure. Those intended not only to reinforce the house but also to softly divide spaces to up and down and left and right.Save this picture!© shinkenchiku-shaThe whole image was glimpsed from openings and slits which were widely opened and the volumes itself were painted with white color so that the texture could visually stand up to indicate the depth and extent.Save this picture!© shinkenchiku-shaThe front of the studio opened to allay was changed from a shutter to windows. To change to the well reflective material of learn-to roof, it functioned as a reflector and could get the natural lightning to the inside so it diffused to bright all. Also, it was concerned the transition of brightness by time.Save this picture!© shinkenchiku-shaThe existing structure was arbitrary shifted and newly inserted structures and reinforcements were painted with white color. Those were created the context of time but functionally which meant to indicate those things mixed naturally without any conflicts. The softly divided space may be able to use by any discoveries for the living, studio, and home office as extension with the factor of furniture and paintings which may increase in the future.Save this picture!DiagramProject gallerySee allShow lessWinners of the 2013 BSA Design Awards AnnouncedArchitecture NewsCritical Round-Up: ‘Sensing Spaces’ Strikes a Chord With CriticsArchitecture News Share “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/476951/house-in-shichiku-shimpei-oda-architect-s-office Clipboard Architects: Shimpei Oda Architect’s Office Area Area of this architecture project Save this picture!© shinkenchiku-sha+ 32 Share House in Shichiku / Shimpei Oda Architect’s Office Houses Japan “COPY” Projects Photographs Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/476951/house-in-shichiku-shimpei-oda-architect-s-office Clipboard 2013last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *